Fang stilen fra Mad Men

Mad Men har tryllebundet seere over hele verden med både meget gennemførte karakterer og plots. Men for alle os, der elsker kunst og design, har serien måske ligeså meget handlet om eye candy af den allerfineste slags fra midten af 1900tallet. Den hotteste stilperiode lige nu…MadMen1

I stedet for at forlade Don Drapers univers, hver gang rulleteksterne passerer over skærmen, hvorfor så ikke få noget af 1960ernes glamour hjem i stuen? Når du ved, hvad du skal kigge efter, er det lige så let som at mixe en Tom Collins. Start med amerikansk midt-1900tals og dansk modernisme og du er klar til at blande en stilfuld design-drink.

Kontoret er et godt sted at starte – det er trods alt her Don Draper og hans hold ser ud til at føle sig mest hjemme. Som skrivebord skal du lede efter et geometrisk, stilrent design a la Bodil Kjærs, gerne en blanding af mørkt træ og metal. På bordet skal stå accessories, der fanger øjet. Bordlampen kunne ligne Dons sorte og guld tvillingelampe eller måske være Roger Sterlings fantastiske, skulpturelle Nesso lampe? Eller i virkeligheden en hvilken som helst PH bordlampe. Bogstøtter, glober og statuetter tilføjer et personligt touch og inspirerer samtidig til samtale og kreativitet. Har du plads, bør du bestemt også investere i et ikon fra den svundne tid: en ægte skrivemaskine.MadMen2

Er den mørke æstetik fra første sæson af Mad Men for dyster, så lad dig i stedet inspirere af reklamebureauet Sterling Coopers hvide kontor. Roger Sterlings nye rum –en ren hyldest til klassisk design- byder på etbenede, hvide Eero Saarinen Tulip borde og stole. Saarinens ikoniske møbler gør sig faktisk også rigtig fint i et køkken, ligesom Arne Jacobsens Myrer og Syver stole, der med deres rene linier er indbegrebet af 1960ernes stil og kultur. Ray og Charles Eames’ glasfiber skalstole giver samme effekt. Om end man efterhånden ikke kan åbne et boligblad uden at støde på bunker af disse stole.

I stuen må du have en skænk i teak eller palisander, fx af Arne Vodder eller E. W. Bach. Skænke tjener adskillige formål: de gemmer på papirer, magasiner, service og dine røgfarvede Holmegaard glas og er samtidig perfekte at arrangere en bar ovenpå, selvom du selvfølgelig også kan ryste dine Mad Med cocktails sammen på en klassisk rullevogn.  MadMen3

Og så er der selvfølgelig Mad Mens fantastiske stole og sofaer – minimalistiske, lineære og uden tvivl seriens største interiør-stjerner! En kontorstol fra Ray og Charles Eames og et par AX stole fra Peter Hvidt & Orla Mølgaard eller et par armstole i teak og sort læder fra Erik Kirkegaard giver den ideelle balance mellem form og funktion. Eames’ Lounge Chair eller næsten hvad som helst af Kai Kristiansen kan også være med til at skabe den helt rette lidt polerede, men indbydende reklamebureau-stemning.

Kasseformede sofaer og puffer i stærke pangfarver som brændt orange, turkis eller avokado-grøn er også lette at passe ind i en moderne indretning. Eero Saarinens ellers uimodståelige Womb Chair fra serien kan dog erstattes af andre stole med organiske linier og uldbetræk, fx Arne Jacobsens Svanen eller en af Wegners lænestole. MadMen4

Find din indre Mad Men indretningsarkitekt frem og lad Lauritz.com inspirere dig til møbler, lamper, kunst og accessories, der illuderer 1960ernes glamourøse USA.

Anastasya PartanAnastasya Partan, der bor i Boston og er freelanceskribent, gæsteblogger for Lauritz.com. Hun er født i Moskva, vokset op i USA og har boet i metropoler som New York, Washington DC, London, Paris og København. Med både en handelsmæssig og kreativ baggrund skriver hun for internationale brands og udforsker emner indenfor livstil, kultur og kunst.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fang stilen fra Mad Men

  1. jan Andersen siger:

    Rigtig interessant indlæg, hvor mange af de gode danske designere går igen. Dagen Danmark er blevet utrolig stilren i design . Og personlig synes jeg der mangler den klasse og varme som de gamle danske designere havde en forkærlighed for . Personlig har jeg indrettet meget af mit eget hjem, med gamle teak møbler og palisander . Dette giver noget varme, og tillige bevarer man de flotte klassiske møbler som absolut ikke produceres i dag på samme måde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s