Jens-Flemming Sørensen –antydningens kunst

i3029016-1Antydningens kunst er et begreb, der stammer helt tilbage fra Platon og som vi måske godt kunne tage lidt til os igen? At løfte blot en flig er altid mere interessant end at få alt serveret på en gang uden mulighed for at sætte fantasien i spil først.

Jens-Flemming Sørensen er en mester i antydningens kunst. Et bryst, et ansigt i en tilfældig flækket kugle, et ben, en bagdel… man får aldrig hele fortællingen. Og det er vel i grunden det allerbedste ved at betragte kunst? At ikke alting er givet på forhånd?

i2963002-1Jens-Flemming Sørensen f. 1933 blev oprindeligt uddannet skrædder –så fornemmelsen for kroppens former ligger lige for- men han skiftede saks og nål ud med pensel og maling på tube som autodidakt billedkunstner. Han blev medlem af Eks-skolen dannet af Paul Gernes, Jens Jørgen Thorsen, Richard Winther og Troels Andersen (Troels Andersen var slet ikke kunstner, men kunsthistoriker!) og blev her inspireret til tredimensionelle værker i det åbne rum. Det var helt tilbage i starten af 1960erne. I 1966 var han så med til at starten en anden kunstnergruppe, nemlig Passepartout.

i2958488-1Hvis man kender bare lidt til Jens-Flemming Sørensens skulpturer, så ved man også, at de er særdeles velegnede til at udsmykke det offentlige rum og de store virksomheder rundt i landet. Og det gør de da også i stor stil. Vi kan nævne i flæng: Toftegårds Plads i København, Carlsbergbryggerierne, Tuborg Nord i Hellerup, Globen i Aalborg, Den flyvende kuffert på Gråbrødre Torv i Odense og mange flere. Ligesom han er repræsenteret på mange af de store museer i både Aarhus, Vejle, Kolding, Aalborg og Randers.

Siden slutningen af 1980erne har han været bosiddende i Italien. Ligesom flere andre af vores store nulevende kunstnere, så er Jens-Flemming Sørensen rykket sydpå, måske for at finde inspiration? Måske bare pga af klimaet?

Byd på skulpturer af Jens-Flemming Sørensen på Lauritz.com.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s