Sidste chance for at se graffiti i Aalborg

Kunsten i Aalborg har siden marts sat fokus på dansk graffitikunst med den første udstilling på et museum herhjemme, der kun fokuserer på gadens kunst. Udstillingen er retrospektiv og hedder Dansk Graffiti 1984-2013.

Street Art 6

Lauritz.com har i adskillige år støttet graffitikunsten med store salgsudstillinger og events i både Danmark, Sverige og Tyskland. Det er stadig en up coming kunstform, der er ved at finde fodfæste og det er ikke alle steder kunstnerne er velkomne. Endnu. Det skal nok komme, for både talentet og potentialet er stort.

Vores egen direktør – Mette Rode Sundstrøm- er fx meget inspireret af graffiten og køber mange værker, der lægger sig tæt op ad eller direkte er graffiti. Det giver liv på væggene derhjemme. Og hun mener, at netop graffiti bør tænde moderne mennesker:

”… kunsten skal møde folk, der hvor man lever sit liv til hverdag. Altså i hjemmet, på jobbet eller i gadebilledet. Kunsten skal ikke kun nydes på gallerier og museer. Den skal leve blandt folk. Netop graffitien møder sit publikum –byens borgere- i øjenhøjde, så man selv kan danne sig sin mening. Den skaber kreativitet og energi i det offentlige rum og afbilleder både det samfund og den tid, vi lever i.”Street Art 5

Graffitien eller gadekunsten har også inspireret flere af de unge kunstnere, der i dag slår deres folder på de bonede gulve, fx Jonas Pihl, Husk Mit Navn og Frodo Mikkelsen for bare at nævne nogle få.

Sidste chance for at se udstillingen er 16. juni. Så kommer din vej forbi det nordenfjordske, så slå et smut forbi Kunsten. I sig selv et fantastisk museum. Men også godt at se, at de tør tage favntag med en kunstform, der har været udskældt i en årrække.

Der er af og til rigtig spændende graffitikunst på auktion hos Lauritz.com, men man skal lede lidt efter det. Det kunne være af kunstnere som Miss Take, Bates, Don John m. fl. Søg efter graffiti til væggen her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s