Murillo – kunsten i alle dens former

Den filippinske multikunstner Christopher Murillo elsker kunst. Kunst i alle dens former. Han maler og fotograferer, designer skulpturer, skaber musikstykker og kreerer „accessories“ til kunstelskerens bolig – og denne kærlighed til alle de forskellige kunstformer har han lært allerede fra barnsben af.

Christopher P. Murillo blev født i hjertet af Filippinerne i 1970. Hans far, en lokal snedkermester og møbelarkitekt, der har haft værksted på hjemøen Cebu siden 1960’erne, tog både ham og hans bror Allan med til værkstedet, fra de var små drenge. Allerede dér stiftede de to bekendtskab med forskellige materialer og lærte om møbelfremstilling. Denne viden byggede Murillo videre på under hans mangeårige ophold i Australien, hvor han både studerede på New Art Academy i Sidney og samlede erfaring som møbelarkitekt og kunstner. Det var dog kunst og design, han fokuserede på, imens hans bror forfulgte en karriere som møbelarkitekt.

I dag har brødrene virksomheden Murillo Export International, der frem- og udstiller møbler og boligaccessoirer på deres hjemø Cebu, lægger vægt på miljøvenlig produktion og har fokus på medarbejdertrivsel. Virksomheden ligger tæt ved Cebu City, Filippinernes andenstørste by med ca. 2 mio. indbyggere, og den har her i november officiel eksisteret i 19 år. Men grundstenen, som faren lagde dengang, ligger fast i bunden af brødrenes fælles design-historie. I dag forhandles deres møbler med succes i bl.a. Tyskland og Østrig. Brødrenes arbejde er gennem årene belønnet med forskellige designpriser, fx Filippinernes Mugna Award.

Arbejdsopgaverne har brødrene Murillo delt op efter expertise: imens Allan tegner konceptuelle møbler, kreerer Christopher kunstværker. På Lauritz.com har vi oftest hans skulpturer på auktion, men hans produktion er mangfoldig, og mon ikke vi snart får flere designgenstande af ham at se her i Norden? Hans kreationer rækker fra fotos og malerier til skulpturer, lamper og vægdekoration.

Men også musikken er en del af Christopher Murillos verden. Han mener, at alle former for kunst burde udforskes af enhver kunstner, da det øger erfaringen og udvider horisonten. Hans installationer for museer bliver tit akkompagneret af hans egne musikstykker, og han henter tit inspiration til sine skulpturer i stål fra musikkens verden. Skulpturerne „Synthesis“ og „Sequencer“ er eksempler på musikverdenen som inspirationskilde for hans arbejde. En anden kilde for hans inspiration er naturen: „Raptor“ repræsenterer fugleungen, der venter på føde, imens „Antelope“ gengiver elegancen af en antilope.

Det er dog ikke udelukkende den lokale historie og naturen, der inspirerer ham – han forarbejder og gengiver den moderne tids indtryk fra alle verdens hjørner og bygger broer mellem filippinsk tradition og innovativ design. Hans rene linjer og håndværksmæssige kvalitet minder til tider om skandinavisk design, hvad der kunne være en af grundene for hans voksende popularitet.

Hvis du vil være med på trenden med Sydøstasiens moderne og stilrene design, se hvad vi har på auktion af Christopher Murillo her!

Anna Kirstin Böttcher-Bæk, MA i interkulturel kommunikation i Europa, gæste-blogger for Lauritz.com. Hun er født og opvokset i Tyskland og har boet i bl.a. Sverige og England i længere perioder inden hun bosatte sig i København. Med sin internationale baggrund skriver hun om trends og designere fra hele verden set fra et nordeuropæisk perspektiv.

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Varia. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s