Kurt Trampedach og ham selv, konen og dyrene

Kurt Trampedach f. 1943 holder af portrættet. Selvportrættet og portrættet af hans egen kone. En meget stor del af hans karriere er eller har været bygget op omkring selvportrætter og kvindemotiver med hans kone som model. Det gør hans kunst let genkendelig, men det giver os også en interessant mulighed for at følge udviklingen gennem karrieren.

Trampedach er barn af krigen. Han studerede på Kunstakade-miet fra 1964-9. Han fik sit kunstneriske gennembrud i slutningen af 1960erne og er stadig meget populær.

Trampedach har tidligere levet det hektiske kunstnerliv i pulserende København, men nu bor og arbejder han i et hjemmebygget hus på toppen af Pyrenæerne. Alene og kun holdt med selskab sin kone og sine dyr. Det giver ro til den kreative proces.

Fra midten af 1980erne har Trampedach fra tid til anden udstillet i New York på Allan Stone Gallery. Hver gang har han overrumplet de amerikanske kunstsamlere. New York er et af kun to steder, han rejser til fra sit selvvalgte eksil. Det andet er København, hvor han altid bor på Hotel D’Angleterre –kun et stenkast fra Kunstakademiet, hvor han trådte sine kunstneriske barnesko.

Faktisk er Trampedach inspireret af en kunstner, hvis liv og karriere ligger meget langt væk; nemlig Rembrandt 1606-69. Når man ved det, giver det mening. De har begge den samme mørke farveskala og figurative tilgang de næsten 400 års forskel til trods. Og vel også samme tematik?

Med andre ord: Kurt Trampedach er en ægte kunstnersjæl.

Hans værker findes i mange museers faste samlinger, fx Statens Museum for Kunst, Fyns Kunstmuseum, Trapholt, AROS og Vejle Kunstmuseum. Han blev i 1984 belønnet med Eckersbergs Medalje.

Læs i øvrig Michael Wivels fantastiske bog om Trampedach. Den er god til mørke og våde efterårsdage.

Se om vi har værker af Kurt Trampedach på auktion på Lauritz.com lige nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s