Knapper, der ikke kan knappes –manchetknapper

Briller, ur eller manchetknapper. Mænd har traditionelt set ikke så mange muligheder for at vælge unikke og spændende accessories. Især ikke, hvis dress code’n er jakke og slips til hverdag. Så meget desto vigtigere bliver de små detaljer.

Armbåndsuret har længe været et statussymbol og et smykke, der fortalte meget om manden, der havde valgt det. Men mobiltelefonen har overtaget fortæl-mig-hvad-klokken-er-funktionen. Og brillerne har mistet stellet og er blevet til kontaktlinser. Så snart er der kun manchetknapperne tilbage.

Vi har fundet et udvalg, der må kunne tilfredsstille en bred skare af mænd. Ellers kan du se vores udvalg lige nu her.

Vi starter med et par lettere excentriske manchetknapper til den modige. Det er kraftige manchetknapper i 14 karat guld og næsten 2,5 cm lange. De er fra Povl Klarlund, der har designet og solgt ure og smykker på Strøget i København siden 1947. Hammerslag: 3.500 kr.

Stadig i det gyldne hjørne er disse manchetknapper fra Tiffany & Co. De er af 18 karat guld og sat med søjler af oktagonalt slebet, sort hæmatit. Hammerslag: 4.500 kr. Tiffany har i mere end 150 år forsynet verdens mest velhavende med eksklusive smykker med ædle stene. Her er stenen knap så ædel, men prisen er også mere overkommelig.

Helt overkommelig bliver prisen på disse manchetknapper af 14 karat guld, men uden kendt designer bag. Den maritime knude har altid været et populært motiv på manchetknapper og går aldrig rigtigt af mode. Hammerslag: 1100 kr.

I den mere spektakulære afdeling finder vi Ole Lynggaards elefanter i 14 karat guld, prydet med to brillanter. Ole Lynggaard er netop kendt for denne type, meget figurative smykker. Hammerslag: 8.800 kr.

Sjækel-manchet-knapperne ligeledes fra Ole Lynggaard er meget enklere i formgivningen; udført i Sterlingsølv og 18 karat guld. De passer til alt. Hammerslag: 2.600 kr.

Guldsmed John Rørvigs manchet-knapper har en græsk og en ara-bisk guldmønt inkorporeret. De er meget kraftige og vejer samlet næsten 50 gram. Til gengæld er der næppe nogen, der har nogle magen til. Hammerslag: 6.000 kr.

Selveste Holger Kyster og Thorvald Bindesbøll står bag disse smukke manchetknapper. Man fornemmer godt, at tiden og moden var en anden, da de blev formgivet. Men en blomst af sølv kan man da altid bruge. Hammerslag: 7.800 kr.

Mont Blanc kender vi normalt for stilige fylde- og kuglepenne med den karakteristiske hvide stjerne i toppen, men faktisk fremstiller de også ure, smykker og meget andet. Manchetknap-perne her er helt stilrene og moderne. Hammerslag: 1.300 kr.

Endelig slutter vi den lille rundtur med et par manchetknapper i hvidguld med grønne ædelsten. Elegante til at peppe lidt op på brunt, gråt og blåt. Hammerslag: 3.500 kr.

Heldigvis får flere og flere mænd øjnene op for, at de sagtens kan gå med andre smykker –fx halskæder og ringe- uden at det går ud over maskuliniteten.

Find smykker til din mand eller dig selv på Lauritz.com.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Smykker og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s