Golden Days at Lauritz.com

Inspireret af den store Golden Days Festival, der løber af stablen i København de næste tre uger, fejrer Lauritz.com 1950’erne med en stor fælles temaauktion, der sætter fokus på design og møbler fra 1950’erne og forsøger at indfange den helt særlige stemning fra det måske vigtigste årti på designfronten i 1900-tallet.

1950’erne var et årti fyldt med modsætninger: en stærk tro på fremskridtet og den nye teknologi, men også voldsomt præget af den kolde krig og mangel på varer. Det var efterkrigstid i bogstaveligste forstand.

Ord som parcelhuskvarter, forstæder, skaffedyr, kernefamilie, velfærdsstat og byggeboom prægede 1950’erne. Arkitekterne og formgiverne satte nye standarder for, hvordan vi boede og levede vores daglige liv. Design og arkitektur var præget af optimisme, farver, nye former og høj kvalitet.

Flere af vores elskede klassikerarkitekter havde deres storhedstid i netop 1950’erne. De tegnede nogle af deres vigtigste møbler i det årti. Det gælder fx Arne Jacobsen, der tegnede møblerne til SAS Royal Hotel i 1950’erne; det gælder H. J. Wegner, der tegnede y-stolen, Flaglinestolen og Bamsestolen; det gælder fx også Ray og Charles Eames, der i 1950’erne formgav Hang-it-All knagerækken, kontorstolen EA 337 og Lounge Chair.

Der var dog ikke kun møbeldesignet, der blomstrede i 1950’erne. Vi kender alle Jielde lampen, Krenit-skålen, Kay Bojesens abe og Rørstrands Picknick service. Eller hvad med Dieter Rams’ radio for Braun eller Aluminias Confetti stel med alle farverne? Det er alt sammen formgivet i 1950’erne og lige nu mere populært end nogensinde.

Men hvorfor er det 1950’erne, der inspirerer os lige nu? Det er det faktisk heller ikke. Eller rettere: det er ikke alene 1950’erne, vi skæver tilbage til. Faktisk er det både 1940’erne-50’erne-60’erne og 70’erne, der er hotte retroperioder og 1980’erne er også så småt på vej herhjemme. I udlandet har der allerede været skrevet om 1990’erne som ny retrotrend, selvom det nærmest var i går.

At vi kigger tilbage skyldes helt sikkert flere ting. Man kan fx pege på en utryg verden omkring os; den usikre økonomi, den globale opvarmning; det er alt sammen ting, der gør os bange for fremtiden og får os til at søge tryghed og komme væk fra alt det usikre ved at bygge hule; at indrette vores hjem hyggeligt; at værne om fortidens værdier.

Bla. derfor elsker vi designet fra den gyldne periode. Bliv selv indfanget af stemningen fra 1950’erne. Se og byd på alle de fantastiske varer på vores store temaauktion.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Generelt og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s