The Kelly Bag –et bærbart ikon

The Kelly Bag udgør den ultimative taske-drøm eller hede fantasi for mange kvinder. Selvom designet har næsten 70 år på bagen, står den som et ikon og et eksempel par excellence på den allerhøjeste kvalitet og det mest klassiske design.

The Kelly Bag er Hermès‘ flagskib. Men faktisk begyndte Hermès kun at producere tasker, fordi Emile-Maurice Hermès’ kone i 1920erne klagede over, at der ikke fandtes ordentlige håndtasker og han derfor måtte i gang med papir og pen og tegne en kollektion af tasker til fruen. I 1935 kom så Sac à dépêches, der siden blev opkaldt efter Grace Kelly; den amerikanske skuespillerinde.

I midten af 1950erne var Grace Kelly jo blevet prinsesse af Monaco ved at gifte sig med Fyrst Rainier. Og i den forbindelse blev hun fotograferet til tidsskriftet Life bærende på en Sac à dépêches. Grace Kelly holdt tasken helt op foran sig i stedet for til siden. Det viste sig, at hun brugte tasken til skjule sin graviditet. Siden har tasken heddet The Kelly Bag. Og fotografiet af gravide Grace Kelly med tasken som mave-cover kom op at hænge i butikkens udstillingsvindue. Butikken var allerede på det tidspunkt en magnet for de rige og kendte fra hele verden.

Hermès har mere end 150 år på bagen; grundlagt i 1837. I dag producerer de næsten alt til kroppen inden for luksussegmentet: tasker, bælter, tørklæder, smykker, tøj, parfume mm. Og også genstande til borddækning. Men oprindeligt var det seletøj i læder til hestetrukne vogne, der var værkstedets kernekompetence. Af den fineste slags til tidens aristokrati. Det er også derfor, at deres logo i dag netop er en hestetrukken vogn. Det er dog ikke det oprindelige logo, men et fra 1950erne; sikkert for at indikere deres oprindelse.

Siden –fra 1880- kom lædersadler til og derfra logisk nok –fra 1922- tasker etc.

Værkstedet blev i 1880 flyttet til 24 rue du Faubourg Saint-Honoré i Paris, hvor butikken stadig ligger den dag i dag.

På trods af krisen er det stadig ualminde-ligt svært at få fingrene i en ny Kelly Bag. Ventetiden er 1 ½-2 år og priserne starter ved knap 50.000 kr. og slutter først omkring 1.000.000 kr. Har man en ubændig trang til at eje en taske i firben, krokodille- eller strudseskind, kan ventetiden være helt op til 5 år. 5 år! Vi lader den stå et øjeblik. Man skal altså ikke vælge en modefarve til sin taske, hvis man først får den leveret 5 år senere.

Til gengæld syes den i hånden af den samme håndværker. Det tager mere end 18 timer. Hvor tøjet i dag produceres i Østen, så syes taskerne stadig i hånden i Frankrig og det betaler man naturligvis også for.

Af og til dukker der smukke Kelly Bags op på Lauritz.com. Gør en god handel! Hermès kan dog andet end tasker. Så se også, hvad vi har af varer fra Hermès generelt.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Vintage og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s