Udendørs indretning

Som altid fristes man næsten til at sige, er sommeren i år flygtig. Måske det er derfor, at vi her i norden ikke går så meget op i indretning af vores uderum som af vores hjem? Alt andet lige har vi jo langt flere timer indendørs end udendørs. Vi vil måske også hellere bruge penge på ting, vi kan nyde hver dag og ikke kun nogle få måneder om året. Plus man skal have plads til havemøbler, parasoller, udekøkkener og alt det andet indendørs, når det ikke er i brug.

Men faktisk kan man finde udendørsdesign, der rangerer så højt på design IQ listen, at de også sagtens kan gå an indendørs. Ligegyldigt om dit uderum er en altan, tagterrasse, gårdhave eller en almindelig have, så er det blevet in blandt designere at designe udendørsmøbler, der kan passe til den stil, du  i forvejen har indendørs og dermed skabe en bedre harmoni mellem hus og have. Samtidig kan disse nye udedesigns bringes ind i stuen og give en ny vinkel på din indretning der –og minde om, at sommeren kommer igen næste år. Hvis vi er heldige..

Et eksempel på et ude-inde møbel kunne være Knud Vinthers Spiderchair. Dens rene, helt moderne form giver kant både indendørs og udendørs. På terrassen kan den piftes op med vandtætte puder og om vinteren indendørs kan stolen få varme og hygge med et lammeskind. Og så behøver man ikke opbevare den uden for sæson. Den er altid i brug.

Et andet design, der kan bruges både indendørs og udendørs er franske Le Corbusiers LC1 Sling Chair, som oprindeligt faktisk var designet til indendørs brug tilbage i 1928, men siden blev en udendørsmodel. Den er jo alt for smuk til at være gemt væk uden for sæson og kan da også passes ind i alle moderne hjem.

Et andet eksempel er Philippe Starck og Eugeni Quitllets Master Chair fra 2010, der allerede er en moderne klassiker på terrassen. Designerne bag har kombineret ryggene fra tre klassiske stolikoner fra midten af 1900tallet: Arne Jacobsens 7’er, Eames‘ glasfiber og Saarinens Tulip og skabt et humoristisk, elegant design, der let kan omstilles mellem udendørs og indendørs brug.

Det er ikke kun møbler, der er vigtige for at skabe en hyggelig stemning udendørs. Også den rette belysning kan gøre underværker. Den tyske designer Konstantin Grcic’s Mayday Light er et eksempel: man kan stort set hænge lampen på hvad som helst. Udendørs og indendørs. MENUs Hanging Tea Light holdere er et andet eksempel.

Belysning udendørs skaber hygge under alle omstændigheder; også når det er for koldt til at sippe limonade under åben himmel, så det er værd at overveje belysningen udendørs lige såvel som man jo gør indendørs. Fx går en mere rustik have rigtig godt i spænd med lamper som Peter Bysteds udendørslamper designet for Louis Poulsen. En mindre bastant løsning kunne være den kreative Lighthouse Outdoor Torch af Christian Bjørn, som har været en vigtig figur inden for dansk industriel design siden 1970erne.

inspiration til design, belysning og møbler til din have. Mon ikke nogle af dem også kan bruges indendørs om vinteren?

Anastasya Partan, der bor i Boston og er freelanceskribent, gæsteblogger for Lauritz.com. Hun er født i Moskva, vokset op i USA og har boet i metropoler som New York, Washington DC, London, Paris og København. Med både en handelsmæssig og kreativ baggrund skriver hun for internationale brands og udforsker emner indenfor livstil, kultur og kunst.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Generelt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s