Sidste chance: ikonisk fotokunst i Øksnehallen –Steve McCurry

Måske navnet Steve McCurry f. 1950 ikke vækker genklang hos alle, men et af verdens allermest berømte fotos er taget den amerikanske fotograf. Nemlig billedet af den unge, afghanske kvinde med de insisterende græsgrønne øjne. Billedet var på forsiden af National Geographic i 1985. Og blev et symbol på tragedien i Afghanistan. Fotoet er i dag et af de fotos, flest mennesker i verden genkender.

I 2002 fandt National Geographic den unge kvinde igen; hun var i mellemtiden selvsagt blevet voksen og havde fuldstændig mistet den karisma, hun havde tilbage i 1984. Hun var ikke blevet fotograferet siden den dag i december 1984, hvor Steve McCurry fandt hende i en flygtningelejr og skød et portræt af hende.

Steve McCurry var den første fotograf i verden, der –forklædt- fotodokumenterede den forfærdelige situation i Afghanistan i 1970erne. Den fotoseance blev skelsættende for Steve McCurrys karriere og han har siden fotograferet utallige kulturer, brændpunkter og mennesker. Det har oftest været de store internationale, dramatiske konflikter, der har haft hans interesse; derfor bliver hans fotos også en dokumentation af en specifik tid; et her-og-nu-snapshot af en uløselig og ubegribelig situation.

Udstillingen Ikoniske fotografier – fotoudstilling af Steve McCurry varer kun frem til 29. juli, så skynd Jer ind at se den. Det er første gang, hans værker vises på dansk grund.

Læs mere her.

Fotokunst eksploderer i popularitet ude i den store verden, men herhjemme kan du stadig få virkelig god fotokunst til ganske få penge. Men det kan ikke vare længe, før vi også får øjnene op for den fantastiske og helt utrolig alsidige fotokunst.

Se, hvad vi har på auktion lige nu.

Foto af ‘Afghan Girl’: Wikipedia.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Generelt og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s