Corneille –det indre barn og de nøgne kvinder

Det er stadig vældigt populært som voksen at være i kontakt med sit indre barn. Ikke mindst, hvis man er kunstner. Tænk bare på Poul Pava, der går sin sejrsgang i de danske hjem eller på Leif Sylvester. Men den barnlige inspiration er ikke noget nyt fænomen og heller ikke begrænset til den danske geografi.

Cobra-kunstnerne er måske næsten det bedste eksempel. Og blandt dem hører Corneille 1922-2010.

Corneille holdt nu af andet end den barnlige kunst; han holdt fx også meget af kvinder.

Corneilles kunst rummer masser af symbo-ler; der kan gå sport i at finde dem alle. Kvinder, fugle, sole, katte, fisk, træer og planter. Symbolerne vækker minder om gamle tiders folkekunst, der også trak på letgenkendelige symboler. Det er da også kendetegnende for flere af cobra-kunst-nerne, at de søger tilbage mod det oprinde-lige: barnets streg eller motivkreds, afri-kansk stammekunst eller her folkekunsten.

Det gør, at der altid dukker fortællinger op i Corneilles værker. Med lidt god fantasi kan man få rigtig lang tid til at gå med finde på historier ud fra bare et enkelt af Corneilles værker. Ligesom man kan med fx Henry Heerups dejlige kunst; ikke underligt, at de begge er med i den samme kunstnersammenslutning, selvom deres stil er meget forskellig.

Corneille studerede kunst på The Academy of Art i Holland –han var dog født i Belgien– og var med til at starte Reflex i1948 lige efter krigen og året efter også med til at starte Cobra-gruppen, der om nogen fik indflydelse på dansk kunst i 1900tallet. Cobra-gruppen talte blandt andet så prominente danske navne som: Henry Heerup, Carl-Henning Pedersen, Ejler Bille, Robert Jacobsen og Mogens Balle.

Corneille døde for kun et par år siden og var derfor kunstnerisk aktiv i en meget, meget lang årrække og der eksisterer rigtig mange værker fra hans hånd. Men som ofte, når kunstnere afgår ved døden –og derfor ikke kan kreere mere kunst- så stiger priserne på det kunst, der er tilbage, på auktion.

Holder du af den kulørte farvepalette, af dyrefigurer, nøgne kvinder og af at blive i godt humør af kunsten på dine vægge, så skal du måske kigge nærmere på Corneilles værker? Terragrafierne, skulpturerne og metalskulpturer er til at komme i nærheden af økonomisk.

Byd på Corneille på Lauritz.com her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Corneille –det indre barn og de nøgne kvinder

  1. Sara siger:

    Er det muligt, at jeg kunne få titlen og årstallet på det øverste billede (kvinden, fuglen, katten)?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s