De bedste historier på Store Vurderingsweekend

I den kommende weekend holder alle Lauritz.coms huse Store Vurderingsweekend. Det er ofte på sådanne vurderingsdage, at de rigtig sjove historier dukker op. Historier om det bedste loppefund i den bagerste kasse inde under bordet, om hvor grueligt meget morfars lommeur har været igennem under krigen, eller om hvor meget familien har skændtes om maleriet over sofaen. Det er også ofte her de rigtig gode historier tager deres begyndelse: Om ting man ikke anede kunne indbringe så mange penge på auktion.

Vi har samlet nogle få af alle disse historier herunder. Læs dem og se om ikke du skal til Store vurderingsweekend, så dine ting kan blive begyndelsen på en lignende historie.

Skibsportrættet

Et ældre, pensioneret ægtepar bragte et skibsportræt til et vurderingsarrangement for at høre, om det overhovedet var noget værd. Konen var i familie med kaptajnen på skonnerten på maleriet. Vurderingen lød i første omgang på nærmere undersøgel-se og Lauritz.com Odense fik maleriet med hjem for at gå det igennem med lup. Efter vurde-ring kom maleriet til salg. Ægteparret havde aldrig haft råd til en computer, så Lauritz.com måtte ringe til dem og fortælle, hvordan auktionen var gået. Konen tog telefonen, men blev svimmel og var ved at besvime, så manden måtte gribe hende, da hun hørte hammerslaget på 29.000 kr inkl. salær. Køber er en dansk samler af skibsportrætter bosiddende i England.

Storskraldsfund opnår rekordhammerslag

Sælger havde fundet stolen til storskrald og taget den med til Lauritz.com i Düesseldorf. Her gik man lidt rundt om stolen, inden man kom frem til, at den sandsynligvis var sydamerikansk og fra midten af 1900tallet; tiden hvor vi herhjemme dyrkede Jacobsen, Wegner, Juhl og alle de andre. Desuagtet at stolen unægtelig er anderledes, så var kvaliteten uovertruffen og stilen tidløs. En forsigtig vurdering lød på 4.500 kr. Hammerslaget tog pusten fra både sælger og auktionshus og landede på 20.500 kr. inkl. salær.

Vokser blomsterne ind i himlen?

Det vil et ældre ægtepar fra Danmark nok mene. De havde for et par år siden købt et lille blomsterbillede på et lokalt loppemarked til 200 kr. Fruen samlede på blomsterbilleder. Efter at have haft det hængende på væggen et par år, blev de nysgerrige efter at vide mere om maleriet, der er meget smukt malet og endda signeret. Så de søgte til Lauritz.com Herlev. Her kunne man fortælle, at værket var malet af den tyske malerinde Gabriele Münter 1877-1962. Stor var ægteparrets forbavselse, da Lauritz.com vurderede det lille billede, der kun måler 23 x 30 cm, til 200.000 kr. Endnu større blev deres forbavselse, da maleriet efter hektisk budaktivitet i de sidste minutter endte på imponerende 580.000 kr. Køber var fra Sverige, så maleriet har fået set noget af Europa dets lidenhed til trods.

Flyvende til Japan?

Selvom man efterhånden skal være endog meget heldig for at gøre et kup på loppemarkederne rundt omkring i landet, så sker det heldigvis af og til. En svensk pige havde for 15 sv kr købt Søpapegøjen i bemalet træ af Kay Bojesen 1886-1958 på det lokale loppemarked. Det i sig selv var et kup. Hun satte den hurtigt til salg hos Lauritz.com Stockholm, hvor den blev vurderet til 15.000 sv kr. Det er en eftertragtet figur af Kay Boejsen, fordi den ikke produceres længere og derfor er meget sjælden. Men vurderingen kunne slet ikke hamle op med hammerslaget, der endte på 36.000 sv kr. Det er uden sammenligning det højeste hammerslag på Kay Bojesens Søpapagøje på Lauritz.com nogensinde. Køber var en japansk samler fra Hiroshima, så søpapegøjen skal nu ud på en lang rejse.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Generelt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s