Cocktailringe – bling-bling for alle pengene

Svulstige smykker, særligt kæder, armlænker og ringe, har været super hotte henover vinteren. Det er de stadig. På alle catwalks er det mere og mere smykkerne, der vækker opsigt, hvor det for et par år siden mere var håndtasker og clutches, der var de vigtigste accessories til garderoben.

Som navnet antyder, var cocktailringe tidligere mest til festlige lejligheder som receptioner, fester og ferniseringer. I dag bruger rigtig mange kvinder cocktailringe som et mode-mæssigt statement –også til hverdag. Cocktailringe skal være store, med farverige sten, ægte såvel som simili, og gerne unika eller vintage, så ens bed-ste veninde ikke møder op til festen eller cafe latten på den lokale cafe med den samme ring på fingeren.

Cocktailringe kan være af sølv, guld eller hvidguld med mange små og store diamanter, turmaliner, ametyster, topaser, citriner, peridoter, granater, safirer mm. Alt skønsomt blandet på kryds og tværs mellem ædle metaller, ægte sten, halvædelsten og similisten. Det vigtigste er det æstetiske udtryk, den rigtige stil og så bling-bling-effekten. Bling-bling-effekten er den vigtigste.

Cocktailringens historie daterer sig helt tilbage til 1920erne og 30erne. På den tid var det forbudt at drikke alkohol i USA. Man behøver ikke at have opfundet den dybe tallerken for at gætte, at alkoholforbuddet som så mange andre steder kun førte til smugdrikkeri og ulovlig smugling og fremstilling af alkohol.

En stor del af fornøjelsen ved at drikke alkohol er jo fællesskabet og festen, så rundt omkring i USA skød en lang række smugkroer op. Kvinderne fandt deres fineste rober frem og støvede de hvide silkehandsker af. Ringene var store, nærmest for store, farvestrålende og med masser af ægte eller uægte bling-bling -alt efter pengepung. De hemmelige fester måtte gerne være ekstra festlige. Og samtidig var det en måde at vise magthaverne, at man var svært utilfreds med indblandingen i befolkningens drikkevaner.

I mange år har cocktailringen været lidt ugleset, måske undtagen hos italienerne, der altid har været glade for svulstige smykker. Her i norden har vi været mere minimalistiske, men nu er trenden vendt 180 grader og smykkerne kan ikke blive store nok, markante nok, farverige nok og specielle nok.

Se om du kan finde en unika cocktailring til forårets mange fester, receptioner, skoleafslutninger og konfirmationer. Eller bare til at peppe en grå hverdag og kjole op med.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Smykker og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s