Ure til tiden

Det er næppe gået manges næse forbi, at vintage armbåndsure har været meget populære de sidste par år. Tendensen har ikke toppet endnu. Som med smykker er det blevet endnu vigtigere at vælge unikke og specielle accessories til at pifte garderoben op med. Smykkerne må gerne være store og svulstige, af guld og fra fx 1920erne. Urene må også gerne være store –fx herreure til kvinder- og af guld, men selvsagt ikke fra 1920erne. Det ville vist ikke gå an. Men de skal stadig være retro, fx fra 1960erne og 1970erne. James Bond stil, hvis man kan sige det. Fra den gang James Bond havde en rigtig fed stil.

I dag har vi jo alle et ultra præcist ur på mobilen, så armbåndsuret er mere at betragte som et smykke og så gør det ikke så meget, om det går helt præcist. Det gør vintage-ure nemlig sjældent. Til gengæld er de smukke og fortæller en spændende historie om moden op gennem 1900tallet.

Som sædvanlig, når noget bliver retro, så tager man kun det bedste fra perioden. Det gælder også for vintage-ure. Det skal være ure fra de bedste mærker: Cartier, IWC, Breitling, Patek Philippe, Omega, Rolex etc.

Eksempelvis dette vintage Breitling ur fra 1970erne. Det er mekanisk, fremstillet i Schweiz og har et helt specielt design. Breitling blev grundlagt i Schweiz i 1884 og hører så absolut til i den dyre ende, hvis man skal købe deres ure fra nye. Til gengæld kan et vintage Breitling ur fås for overkommelige penge; især hvis man betragter det som et smykke. Vurdering: 2.833 kr.

Urmærket Tudor har været ejet af Rolex siden 1930erne og fra 1950erne til slutningen af 1990erne producerede Tudor parallelmodeller for Rolex, hvor urkasserne var produceret af Rolex. Modellen her hedder Oyster Prince Ranger. Det har kasse af poleret stål og mekanisk urværk med automatisk optræk. Vurdering: 3.500 kr

A propos til Rolex, så er det her en klassiker-serie fra det kendte mærke. Rolex Oyster Perpetual herreur. Urskiven er gylden og urværket er mekanisk og med automatisk optræk som Tudor-uret ovenover. Hammerslag: 21.000 kr.

Omega er et af de allermest populære mærker, når vi snakker vintage-modeller. Måske et af de mest populære ur-mærker overhovedet? På verdensplan har syv ud af ti hørt om Omega; det er exceptionelt. Big size-uret har sort og cremefarvet urskive og visere af det pureste guld. Det har dog manuelt optræk, hvilket trækker ned på prisen. Hammerslag: 2.500 kr.

Endnu et Rolex har fundet vej til vores lille liste over fristende vintage-ure, Oyster Scientific-modellen. Det er et ældre ur helt tilbage fra 1930erne, så her er tale om en sjældenhed. Skiven er sort med guldfarvede arabertal og rødt centrum med sekundviser. Hammerslag: 8.400 kr.

Jaeger-LeCoultres Memovox Automatic er fra 1970erne; et ægte retro-ur. Uret er af stål med guldfarvet skive. Jaeger-LeCoultre er endnu et af de mærker, der blev grundlagt i Schweiz i midten af 1800tallet, men det er nok knapt så kendt som de helt store. I 1847 var Jaeger-LeCoultre faktisk de første, der lavede et ur, der ikke skulle trækkes op med en nøgle! Hammerslag: 10.500 kr.

Se alle ure på auktion lige her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ure og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Ure til tiden

  1. ure siger:

    Jeg elsker selv Breitling ure, noget helt specielt uden at være for dyr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s