Farveladeglæde –pang til alle

Med foråret kommer også lysten til farver. Masser af farver. Den vigtigste tendens på indretningsfronten lige nu er personlighed og det giver jo frit spil til at lege med farver og til at kombinere forskellige farver på kryds og tværs.

Hvem siger, at turkis ikke er fed sammen med orange? Eller at rød og lyserød skriger til hinanden? For øjeblikket må vi heldigvis selv bestemme. Det må vi selvfølgelig altid, men man bliver alligevel lidt påvirket af de tendenser, der dikteres fra eksperterne. Om ikke andet så fordi, det er det de farver, der optræder på puder, duge, plaider etc. til salg i butikkerne.

Men i år kan vi slå os løs. Og det vil vi gøre lige her. Vi har fundet de vildeste farver på møbler og inventar til dig. Og de vildeste sammensætninger. Tør du være med? Eller trænger du nu pludseligt til ro og hvidt-i-hvidt?

Fx er Poul M. Volthers 1923-2001 Corona hvilestol som skabt til pangfarver. De mange skaller bør åbenlyst beklædes med stof i forskellige farver som her. Mere forårsagtigt bliver det ikke. Man kan simpelthen ikke undgå at blive i godt humør af den. Og hvilken stue vil den ikke pynte i?

Nye lamper lyser bogstaveligt talt op, særligt hvis de kan blive en markant del af indretningen; enten fordi formen eller farven er speciel og opsigtsvækkende.

Verner Panton 1926-98 var jo om muligt farvernes mand. Faktisk mente han, at der burde være skat på den hvide farve, fordi den er så kedelig. Det var lige før, han ønskede den forbudt. Han skulle have vidst, at hans farveglæde kom til ære og værdighed igen i det nye årtusinde.

Det er som om, vi slet ikke kan blive trætte af Christian Dells 1893-1974 industrilamper. Oprindeligt var lakeringen ikke så vild, oftest sort og krom. Men når de gamle lamper bliver omlakerede i krasse farver, kan vi tilsyneladende lide dem endnu mere, selvom designet har mere end 80 år på bagen.

Kunsten står ikke tilbage for møblerne. Fx er street arten eller graffitien ved at blive stueren; det giver en helt ny stil og farveskala at arbejde med. Eller hvad med kunstnere som svenske Benno Artz f. 1941? Flere farver kan man næsten ikke klemme ned på mindre plads.

Og hvis man elsker Ægget, men ikke vil have den i sort eller cognacfarvet læder ligesom alle de andre, så anbefaler vi en pangfarve. 🙂

Kort sagt: der er masser af muligheder for dem, som tør. Se alle møbler her, alle lamper her og al kunst her og blive inspireret til flere farver.

Nu kan foråret bare komme an!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Generelt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s