De Sede –fuldpolstret i skind

Lige nu rykker de fuldpolstrede møbler frem på scenen alle steder. Gamle klassikere bliver støvet af og relanceret, fx flere af Finn Juhls møbler som Pelikanen og Poeten og senest Nanna Ditzels Dennie. Men også nye designs skal pludseligt være polstrede –gerne overpolstrede-, hyggelige og omfavnende. Vi søger åbenbart stadig efter tryghed og ro på hjemmefronten i en hektisk hverdag og en usikker verden.

Det er en god anledning til at kigge lidt nærmere på en af de helt store eksperter i fuldpolstrede møbler –i skind- schweiziske De Sede.

De Sede var oprindeligt et lille sadelmagerværksted i Klingnau tæt på den tyske grænse. I 1965 blev det familieejede værksted til aktieselskabet De Sede AG og begyndte at designe og producere møbler i skind. Det er jo det, der i forvejen er ens spidskompetence, når man er et sadelmagerværksted. Højkvalitets skindarbejde, der kan holde til daglig brug i generationer. Den kompetence gør det oplagt at producere møbler. Og man kan faktisk også se fortiden som sadelmagerværksted i designet af De Sedes sofaer og stole: mange af deres designs er fx syet i baner ligesom sædet på en karet. Og formerne er bløde og runde som en hestesadel.

Mange af de sofaer og stole, vi har på auktion fra De Sede er fra 1970erne og starten af 1980erne. Det er to perioder, der for alvor er på vej til at blive retro, men det er stadig de færreste, der et helt klar til de to stilperioder, så ofte kan man få rigtig meget kvalitet for pengene, når man byder på De Sedes møbler. Men man skal høre til de modige, for det er møbler, der ‘larmer’ rent æstestik og gør meget væsen af sig. Det er ikke minimalistiske loungesofaer i lyse nuancer.

Man skal nok også være læder-fetichist. Men så bliver det heller ikke meget bedre i kvaliteten end fra De Sede. Med den helt rigtige patina er der få ting, der slår en lækker læder sofa.

Selvfølgelig har De Sedes design udviklet sig og fulgt med tiden op gennem 1980erne, 1990erne og 2000erne, men firmaets struktur og organisation har ændret sig adskillige gange undervejs og nu er de mest kendt for at producere multifunktionelle siddemøbler og ikke for at skabe innovativt design helt ude på kanten. Men kvaliteten er stadig meget høj og mange møbler bliver stadig fremstillet i hånden. Og man kan selv designe sit eget møbel og få De Sede til at fremstille det til sig. Men der skal gribes pænt dybt i lommeulden.

Byd på De Sede lædermøbler på Lauritz.com lige nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

Et svar til De Sede –fuldpolstret i skind

  1. Godt indlæg. Heads up for mere overpolstring!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s