Street art og graffiti – er de blevet stuerene?

Street art’en og graffitikunsten har hidtil været kontroversiel og haft svært ved at blive anerkendt på linie med den etablerede kunst på gallerier, museer og auktioner. Den er dog så småt på vej til at blive stueren, hvilket skaber nogle interessante spændingsfelter. Når gadekunsten ikke længere er undergrundskunst, men bliver tilgængelig for de mange, så ændrer den også karakter. Spørgsmålet er, om det er godt eller skidt?

Anden kunst ændrer også karakter; den følger med tiden, udvikler sig og præger fremtiden. Det er jo derfor, vi påvirkes af kunsten. Hvis alle kunstnere i dag stadig malede som i renæssancen, så ville de være knasende dygtige håndværkere, men ville de også være kunstnere?

På samme måde vil graffitien også udvikle sig. Det skaber nye muligheder for kunstnerne og ikke mindst for kunstelskerne, der altid står klar til at blive udfordret og underholdt. Hvis ikke den udvikler sig, vil også graffitien blive et håndværk snarere end begavet kunst, der fortæller os om den verden, vi alle er en del af. På godt og ondt.

Mette Rode, direktør i Lauritz.com og en stor ynder af samtidens kunst støtter gerne graffitien, så længe den er lovligt udført: ‘Vi støtter op omkring graffitien og street art’en, fordi den ligger fint i tråd med Lauritz.coms eget syn på kunstformidling.

Vi mener selv, at kunsten skal møde folk, dér hvor man lever sit liv til hverdag. Altså i hjemmet, på jobbet eller i gadebilledet. Kunsten skal ikke kun nydes på gallerier og museer. Den skal leve blandt folk. Netop graffitien møder sit publikum – byens borgere – i øjenhøjde, så man selv kan danne sig sin mening. Den skaber kreativitet og energi i det offentlige rum og afbilleder både det samfund og den tid, vi lever i.

Omvendt kan man godt stille krav til graffitien om, at den skal have noget på hjerte og have kunstnerisk værdi, for at fortjene sin plads i byrummet.’

Lauritz.com Herlev afholder derfor sammen med Niels Bjørndahl street art og graffiti-auktionen Off the Wall i Carlsbergs gamle bygninger på Pasteursvej på Vesterbro. Der er fernisering 10. feb. 2012 kl. 17-21. Alle er velkomne til at kigge forbi og blive overvældet af den helt specielle stemning og stil, street art’en skaber sammen med sine omgivelser.

Auktionen løber fra 9. feb. og frem til 16./17. feb. 2012. Og tæller anerkendte danske og internationale street artists som Basco5, Bates, Niels Bjørndahl, Don John, Great, Miss Take, Poet, Soten and Teiser.

Se auktionen her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s