Inspiration til hjemmekontoret

Efterhånden er der rigtig, rigtig mange af os, der fra tid til anden arbejder hjemmefra. Det betyder, at der skal være plads til en hjemmearbejdsplads eller i det mindste et ekstra bord, hvor man kan slå den bærbare op og folde papirerne ud. Det er bestemt ikke os alle, der lige har et tomt rum stående, der kan agere kontor, så mange må have hjemmekontoret i stuen, soveværelset eller gæsteværelset.

Det stiller krav til møblerne. Både skrivebord, stol, lampe etc skal være til at holde ud at se på, måske endda direkte smukke, sjove eller overraskende, så hjemmekontoret er et sted, man glæder sig til at arbejde i og få lidt ekstra fra hånden.

Vi giver inspiration, hvis du skal indrette eller forny dit hjemmekontor her i de mørke vintermåneder. Og gerne for få penge ovenpå omkostningstunge jul, nytår og udsalg. Borde, stole og lamper kan kombineres på kryds og tværs, alt efter hvor modig man er.

Her er bordlamper fra næsten et århundrede. Det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at lamper er på alles læber og at de nærmest er at betragte som kunst på linie med billederne på væggen eller de bedste af møblerne. Så skrivebordslampen er vigtig, hvis hjemme-kontoret skal ligne en del af stuen eller soveværelset. Hvad enten den skal være romantisk fra krigens tid, retro, i industristil fra 1930erne eller i 2000tals stil fra selveste Philippe Starck. Først og fremmest skal den dog give et godt lys, så man kan arbejde ved skrivebordet i flere timer og om aftenen.

Også arbejdsstol skal være opfylde sin funktion til punkt og prikke: man skal sidde behageligt. Derudover skal den selvfølgelig gå i spænd med resten af indretningen eller måske give en spændende kontrast, der ligefrem fremhæver kontorhjørnet?

Måske allervigtigst for det visuelle indtryk er skrivebordet, hvor man godt kan skeje lidt ud. Højden er selvfølgelig vigtig, men ellers er der jo frit slag på alle hylder. Hvem siger, at det behøver være et hæve-sænke-bord med bøgelaminat og krom-ben? Et skrivebord i barok stil, et nordisk Piet Hein bord, ægte tysk retro-stil eller måske lyseblå almue?

Bliv fristet af andre borde, stole og lamper til at skabe din helt egen hjemmearbejdsplads her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Generelt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s