Go Green

Mantraet i 2012 bliver uden tvivl at leve og bo ‘grønt’.

Kombinationen af de voldsomme naturkatastrofer og den økonomiske afmatning eller krise har fået mange af os til at bremse op. Vi er blevet mere bevidste om, hvad vi bruger vores penge på. Det får konsekvenser, fx at vi køber flere brugte ting og ting af en bedre kvalitet, der holder længere. Og når vi skal holde ud at se på dem længere, skal de være mere spændende eller ligefrem unikke.

Derfor har vi kigget på grønt design på auktion lige nu. Grønt i mere end en forstand. Den grønne farve er nemlig også på vej frem.

En hvilestol fremstillet i 1960erne har sikkert allerede haft flere ejere. Designet er langtidsholdbart og kvaliteten så høj, at den kan gå i arv. Stellet er teak og den er betrukket med grønt uld. En af tendenserne lige nu er, at det ikke er nødvendigt, at der står en kendt arkitekt bag. Snarere tværtimod. Flere kigger nu efter ikke så kendte arkitekter eller møbler, hvor vi slet ikke kender arkitekten bag.

Poul Henningsens lamper er et køb for livet. Har man først været så heldig at få en af hans lamper inden for døren, er det umuligt at skille sig af med den igen. Bordlampen her er i messing med grønlakerede skærme. Den pynter på ethvert skrivebord.

En klassiker holder altid. Og måske er Arne Jacobsen den største af dem alle? I hvert fald herhjemme. Syveren er berømt over hele verden. Og så kan man sidde i den hele aftenen. Den må siges at være et sikkert og miljøbevidst køb.

Bjørn Wiinblads dejlige figurer pynter i alle hjem ligegyldig, hvilken smag man har eller hvor stor ens pengepung er. Figurerne her symboliserer de fire årstider og er dekorerede med grøn glasur. Det er langtidsholdbar kunst produceret tæt på.

En anden lampe til at lyse de mørke vinteraftner op med er Christian Dells klassiker. Bordlampen har forkromet stamme og skærm og fod af grønlakeret metal. Den er formgivet i tilknytning til Bauhaus i 1930’erne og designet holder stadig her 80 år senere.

En hvilestol må man have. Og gerne en, der samtidig er kunst, så man slår to fluer med et smæk. Johan Verdes Loop loungestol for Foraform går i hvert fald ikke stille med dørene. Den lyser op i hele stuen og agerer helt sikkert grobund for en god diskus-sion.

Skal man købe grøn kunst, skal man købe værker, man kan holde ud af se på i mange år. Som altid med kunst, skal man købe med hjertet. Hvad der er hot og hvad der er not om 15 år, er umuligt at spå om. Adam Saks store billede fra 2006 kunne være et godt bud.

Hvis vi skal gå ‘all green’ til sidst, så er hun da ikke til at stå for, den lille spejderpige fra Aluminia. Hun er af fajance og fremstillet i anledning af Børnehjælpsdagen. Det er Herluf Jensenius, der i 1965 formgav det uskyldige, lille væsen.

Se andet grønt design på Lauritz.com lige nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s