Ib Spang Olsen 1921-2012

En af vores helt store, farverige og vellidte tegnere gennem 1900tallet er desværre sovet ind. Fantastiske Ib Spang Olsen. Hans streg er vi mange, der kommer til at savne. Hans tegninger har præget vores allesammens barndom fra 1960erne og frem.

Utallige plakater, bogillustrationer, tegninger i aviser, blade etc har Ib Spang Olsen stået bag med sin umis-kendelige, feminine, detaljerede, men alligevel rustikke, og hyggelige streg. Hvem husker ikke Halfdan Rasmussens Den lille frække Frederik og andre børnerim, Half-dans ABC eller for de voksne: Noget om Nanette?

Ib Spang Olsen blev uddannet folkeskolelærer under 2. verdenskrig, men kom ved krigens afslutning ind på Kunstakademiet. Han fik et langt liv i kunstens tjeneste og blev bla. tildelt den internationale H.C. Andersen medalje for sine fantastiske tegninger. Og Kulturministeriets børnebogpris.

Hans litografier, poli-tiske plakater og meg-et andet har været solgt hos os gennem tiden. Langt mere end 500 forskellige varer er det indtil videre blevet til. Og mon ikke priserne på hans kunst nu begynder at stige? Dels rykker retroen stadig voldsommere og dels var Ib Spang Olsen ofte politisk engageret, så hans kunst er aldrig ligegyldig, men ofte præget af mere eller mindre tydelige budskaber, der var oppe i tiden i 1960erne og 1970erne og som også er det i dag. Temaerne er de samme, løsningsforslagene måske forskellige.

Der er af og til plakater, litografier og andet på auktion fra Ib Spang Olsens hånd og ofte til særdeles overkommelige priser… så længe det varer.

Se om der er Ib Spang Olsen på auktion lige nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s