En god stol er en sjælden eller ukendt stol

De nyeste tendenser tyder på, at vi begynder at skæve i en anden retning, når vi leder efter møbler til vores hjem. Ikke mindst, når vi kigger efter stole. Klassikertrenden har været overalt de sidste 5-10 år, har totalt fyldt modebilledet og det har knebet med at levne plads til andre end Arne Jacobsen, H. J. Wegner, Finn Juhl, Poul Kjærholm og de andre tunge drenge fra midten af 1900tallet.

De tunge drenge er stadig vældig populære; ingen tvivl om det, men ‘nye’ navne dukker op og gør sig gældende på scenen for markante stole.

Hvis du har god tid til at sidde i din yndlingstol –indtil videre- så læs med og se, om du er på vej til en ny yndlingsstol:

Illum Wikkelsøs 1919-99  højryggede hvilestol har stel af palisander og er betrukket med sort læder. Den er fremstillet hos Søren Willadsen i Vejen. Det er en rigtig mandestol, der oser.

Steen Østergaard f. 1935 og Poul Cadovius 1911-2011 står i fællesskab bag en helt anden type stol, nemlig spisestuestolen af formstøbt, mørkeblåt plast med turkise, faste hynder. De blev udført hos Poul Cadovius. Farven er fantastisk og spiller op til både moderne, farverig kunst og klassikermøbler i eg eller palisander.

Henning Larsens f. 1925 armstole af børstet stål og med sæder betrukkede med gråt patineret skind dufter lidt af Poul Kjærholm. De er formgivet i 1967 til Grevinde Danner Stiftelsen og fremstillede hos Fritz Hansen.

Peter Hvidt 1916-86 og Orla Mølgaard 1907-93 har også nydt godt af et partnerskab, der bla. resulterede i The Boomerang Chair. Hvilestolen med stel af teaktræ har løse hynder betrukkede med grøn uld og ben af messing. Den blev fremstillet hos France & Søn.

Hans Olsens 1919-92 hvilestol er ægte retro-klassiker betrukket med sort skind og med runde, tilspidsede ben af palisander. Den er designet i 1958 og fremstillet hos CS-møbler i Glostrup.

Rud Thygesen f.1932 er manden bag de helt simple karmstole med stel i lys eg. Kopstykkerne er buet, sortlakeret egetræ og sæderne er betrukkede med sort skind. De er formgivet i 1974 og udført på Magnus Olsens Møbelfabrik.

En af stolene ovenfor gik for 375 kr og en for 5.600 kr. Gæt selv hvilke.

Fandt du ikke yndlingsstolen, så se flere her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

2 svar til En god stol er en sjælden eller ukendt stol

  1. ch siger:

    Min kone og jeg er på jagt efter spisebordsstole og gerne nogle der er anderledes end hvad andre har. Vi har ledt længe og mange steder, men det største problem for os er siddehøjden på mange af de stole der gamle.

    Fordelen ved mange af de meget populære stole er at de blive nyproduceret og i en siddehøjde der passer bedre til dags dato.

    • lauritzblog siger:

      Det har du fuldstændig ret i. Man skal være meget opmærksom på siddehøjden på stole af ældre dato, hvis man vil kombinere dem med et moderne bord. Hvis ikke siddehøjden er præciseret i varebeskrivelsen, er det en god ide at ringe til auktionshuset og spørge, inden man byder. Et godt eks. er Arne Jacobsens mange skalstole, der i dag prdouceres -så vidt jeg husker- 2-3 cm højere end de oprindelige. Det lyder ikke af meget, men det er helt, helt afgørende for komforten, når man parrer dem med et moderne bord. Men der er mange stole af meget høj kvalitet til salg i tiden, I skulle have gode chancer for at finde nogle unikke. Evt. kan der på retro stole af træ monteres såkaldte ‘sko’ på benene, så stolen bliver lidt højere. God jagt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s