Designmuseum Danmark: Møbler til sansning Finn Juhl 100

I år ville Finn Juhl 1912-1989 være fyldt 100 år. Det er jo en glimrende anledning til at fejre en af vores mest kontroversielle designere op gennem 1900tallet. Og det gør man blandt andet på Designmuseum Danmark, det tidligere Kunstindustrimuseet.

Museet har som testamentarisk gave modtaget 3500 af Finn Juhls originale tegninger til møbler, huse og industrielt design. De er nu blevet restaure-ret og må –for ægte Finn Juhl entusiaster- uden tvivl være hovedattraktionen på museets udstilling om Finn Juhl. Mange er farvelagte og er de rene kunstværker.

Finn Juhl var om nogen hovedkraften bag dansk designs internationale gennembrud i 1950erne, hvor han rejste rundt –særligt i USA- og arrangerede udstillinger om tidens danske møbeldesign.

Der er selvfølgelig også mulighed for at fordybe sig i Finn Juhls tanker, historie og karriere generelt. Og at røre ved og sidde i nogle af de smukke, smukke møbler. Det må man ellers sjældent på museerne.

Udstillingen starter 10. feb. Og løber året ud.

Og så er Designmuseum Danmark altid et besøg værd. Man bliver aldrig træt af det museum.

Der er næsten altid gode møbler eller kunstindustrielle genstande som skåle, bestik eller andet formgivet af Finn Juhl på auktion hos Lauritz.com. Se udvalget her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s