Udstoppede dyr -stadig ‘hoved’-sagen

Det er efterhånden et par år siden nu, at indretningstrenden med at hænge jagttrofæer – og gerne andres- på væggen eksploderede. Det samme gjorde priserne på de udstoppede kræ. Vi troede egentlig, at den trend havde haft sin tid, men nu blomstrer den sandelig op igen.

Det hænger sandsynligvis sammen med vores øgede miljøbevidsthed, hvor fokus bliver mere og mere på second hand, naturmaterialer og på at få naturen indenfor i sit hjem fx med afbarkede grene, grønne planter, materialer som uld, kork og træ og genbrug i form af møbler, belysning og kunst, der har haft andre ejere før. Det er jo selvsagt en trend, vi støtter fuldt op omkring og som ligger sublimt i tråd med at handle på auktion.

Og vi ser da også rigtig gode hammerslag på specielle udstoppede dyr. Det er jo ikke kun krondyr og andet hjortevildt, der agerer dekoration på væggen eller på gulvet. Blandt de mere interessante dyr, vi har solgt de sidste måneder, hører en udstoppet stør, en sibi-risk ulv, en alligator, en bengalsk tiger, et vildsvin, ænder, en natugle, en vædder og en påfugl. Der er dyr nok til en hel –stille og lugtfri- zoologisk have.

Der findes mange regler omkring udstoppede dyr og handel med dem. Når du køber et udstoppet dyr på auktion, er du garanteret, at alle regler er overholdt, og at du ikke risikerer at gøre noget ulovligt.

Så du kan roligt byde løs, hvis du mangler et eksotisk indslag i din minimalistiske indretning eller bare mangler noget at snakke om ved middagsbordet til par-middagen i januar.

I den lidt mere forsigtige genre kan vi anbefale gevirer til væggen. De er gode som knager til smykker, tørklæder og tasker og kan også spraymales i sjove pangfarver. Eller udstoppede fugle. Fugle er stadig hotte på indretningsfronten, særligt ugler, som er helt umulige at komme udenom for andet år i træk.

Se om der er noget, der kan friste: udstoppede dyr, opsatse eller gevirer.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Varia. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s