Dronningens kunst på auktion

Er vi den befolkning i verden, der er gladest for vores monark? Det er vi vist. Det afspejler sig mange steder både rundt omkring i vores eget land og i verden omkring os, men også i vores dagligdag. Og nu også i noget så jordnært og almindeligt blandt danskerne som onlineauktioner. Lauritz.com har nemlig lige nu et af Dronning Margrethe IIs originale oliemalerier på auktion. Værket er en abstrakt komposition i blå, brune og hvide nuancer, og det er signeret og dateret tilbage i 1988.

Det er naturligvis ikke Dronningen, der sælger kunst på auktion. Dronningen har aldrig solgt af sine kunstneriske værker, hverken malerier, collager, litografier eller af tekstilkunsten. Men hun har foræret kunst til særligt betroede og folk hun, holder særligt meget af; familie eller nære venner. Derfor er det selvsagt yderst sjældent, at et værk af Dronningen udbydes til salg på auktion. Det sker kun gennem arv.

På Lauritz.com har vi solgt både akvareller, gouacher og pasteller fra Dronningens hånd, men kun en eneste gang tidligere har der været solgt et oliemaleri på auktion. Det var også hos os, tilbage i 2007, og den gang endte den hektiske budaktivitet på svimlende 265.000 kr. Hammerslaget efterlader ingen tvivl om, at vi i Danmark holder af vores monark, men også at vi værdsætter hendes alsidige kunstneriske evner.

Hendes kunstneriske karriere strækker sig mere end fyrre år tilbage, hvor hun tilbage i 1970 tegnede årets julemærke, ‘Juleforberedelse i Himmelborgen’. Og dermed for første gang præsenterede sin kreativitet for offentligheden. Siden da er mange, mange af hendes værker kommet offentligheden til glæde. Hun både maler, tegner, laver decoupage, designer, broderer og illustrerer. Alsidigheden er stor, men stilen umiskendelig Dronningens.

Hun leger med former og farver, gerne dristige farvekompositioner. Og hun er meget inspireret af naturen, historien og religionen. I virkeligheden vel meget dansk? Og det er vel også derfor, at vi så godt kan lide hendes grafik og oliemaleri?

Se og byd på værket her.

(Fotos er fjernet fra denne blog pga Copy-Dan)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s