Temaauktion hos Lauritz.com Hamborg: ‘Urban and Street Art’

Lauritz.com Hamborg præsenterer auktionshusets første temaauktion med værker af førende street art-kunstnere i samarbejde med galleriet OneZeroMore i Hamborg. Fra 17. til 29. november er 26 værker fra både nationalt og internationalt kendte kunstnere på auktion. Der er værker af kunstnere fra Hamborgs lokale graffiti-scene, f.eks. OZ og ArtOne plus værker fra street art-ikoner som Paul Snowden, Darco og Loomit under den virtuelle hammer.

I slutningen af 1960’erne opstod street art rundt omkring i hele verden som en reaktion på en tiltagende samfundskritisk holdning. I 1980’erne viste film og dokumentarer som Beat Street, Wild Style og Style Wars for første gang kunstformen og bidrog dermed til udbredelsen af den såkaldte writing kultur og prægede samtidig graffiti- og street art-scenen verden over. Siden da har street art været et centralt udtryksmiddel for den urbane livsstil og en indikator for samfundsudviklingen.

Selvom større museer og anerkendte gallerier for længst har tilegnet udstillinger til street art kunstnere og efterhånden anerkender deres værker som værende kunst, er der stadig en række kontroversielle debatter omkring street art. Diskussionen om, hvorvidt street art er en anerkendt kunstform eller kun skal ses som en plage i det offentlige rum, fører stadig til, at street art-kunstnere kun kan praktisere deres kunst i det offentlige rum på grænsen af det lovlige og at de ikke sjældent kommer i konflikt med loven.

På udstillingen ‘Urban & Street Art’ i Hamborg præsenterede galleri OneZeroMore kendte kunstnere, der med deres værker fremviser konceptet urban eller street art som kunstart i det offentlige rum. Alle værker fra denne udstilling er lige nu under hammeren på temaauktionen hos Lauritz.com Hamborg 17. til 29. november.

Det centrale værk fra ‘Urban & Street Art’-udstillingen er et objekt af spraymaleren OZ – pioner og faderfigur for hele Hamburgs street art-scene – som både  udlever og dyrker street art livsstilen til kanten og som flere gange har været i konflikt med loven på grund af sin kunst. Værkets tilblivelse er fastholdt i en filmsekvens. Optagelsen viser OZ, mens han skaber værket og er det hidtidig eneste vidnesbyrd, der dokumenterer OZ i aktion på legal grund.

Se og byd på temaauktionen ‘Urban & Street Art’ her

Se filmen om tilblivelsen af OZ’ kunstværk her

(Fotos er fjernet fra denne blog pga Copy-Dan)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s