Plaza Edition by Per Söderberg – Eksklusivt på Lauritz.com

Per Söderberg er ikke ligefrem nogen årsunge i designverdenen. Han har arbejdet som arkitekt i 15 år, inden han begyndte at tegne møbler; egentligt lidt ved et tilfælde. Söderberg havde brug for et arbejdsbord til sit kontor og i stedet for at købe et nyt, byggede han det selv. Det blev prototypen på hele serien ‘No Early Birds’, hvor det strittende og fuglebensagtige krydsben-stel kom til at danne udgangspunkt for flere produkter, der supplerer hinanden.

Filosofien bag møbelkollektionen ‘No Early Birds’ er at fremstille et bevidst design, som er lokalt produceret af naturlige, svenske materialer. Et enkelt, men stærkt arkitektonisk formsprog med elegante og velgennemtænkte, funktionelle detaljer. Med materialevalg som krydsfiner, læder og metal vil Per Söderberg udtrykke både kompromisløshed og ærlighed. Samme indstilling går igen i overfladebehandlingen og produktionen.

Alle detaljer, materialer og overfladebehandlinger er valgt med stor omtanke for miljø, oprindelse og holdbarhed – samtidig med, at de er både elegante og taktile. Kontrasten mellem de forskellige materialer er stor: Naturgarvet Tärnsjö-læder, bejdsede krydsfinerplader af fyr, pulverlakeret metal og messing.

Møbelkollektionen er et resultat af alle de steder, som Per har besøgt, interessante mennesker han har mødt og design og arkitektur, han har oplevet rundt om i verden. Fra det nedlagte industriområde, hvor han legede som barn, til skyskraberne han så på sin første rejse til New York.  Fra studieårene i Milano til de 14 år, hvor han har haft eget arkitektkontor i Stockholm.

– At være både designer og producent giver mig et unikt perspektiv på, hvordan mine beslutninger omkring design påvirker det endelige produkt. Jeg føler aldrig, at jeg må gå på kompromis, da hver eneste beslutning er taget med et holistisk helhedssyn. At have direkte kontakt med forbrugerne har været meget lærerigt og også givet mig en ydmyg indstilling.

Per Söderberg vidste tidligt, at han ville være arkitekt, og allerede i gymnasiet fandt han et fritidsjob på et arkitektkontor. Efter nogle år følte han, at han manglede den teoretiske ballast, men han ville samtidig ikke bruge flere år på Arkitektskolen. I stedet søgte han ind på masterprogrammet ved Domus Academy i Milano, hvor han kom ind i 1995. Tilbage i Sverige startede Per Söderberg sit eget arkitektkontor og har siden da tegnet produkter for svenske producenter som IKEA, David Design og Asplund, men også indretninger for modevirksomheder som Moschino og J. Lindeberg.

Per Söderberg har sammen med Plaza Magazine lavet et specialoplag af sin kollektion ‘No Early Birds’, i nye farver og materialer, som ikke vil blive solgt fra butikker. Kollektionen består af spisebord, sofabord, bænke, skamler og et hyldesystem – alt lokalt produceret med økologiske materialer. Fra den 10. november til 24. november sælges møblerne eksklusivt på Lauritz.com.

Se det begrænsede oplag og byd her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s