Vivianna Torun Bülow-Hübe. Klassisk, feminin elegance

Der findes nogle designere, hvis ting bliver klassikere nærmest den dag, de bliver formgivet. Smykker designet af Vivianna Torun Bülow-Hübe 1927-2004 hører til den kategori. Elegante, smukke, klassiske og fantastisk feminine. Og minimalistiske. Det er nok derfor, vi så godt kan lide dem i dag.

Der er vel ikke meget diskussion omkring Vivianna Torun Bülow-Hübe –kaldet Torun. Hun er en af det 20. århundredes bedste kvindelige sølvsmede/smykkedesignere. Og hendes stil er helt unik.

Vivianna er jo svensk. Født 1927 i Malmø, men bosatte sig i Paris i 1950erne, hvor hun mødte nogle af de allerstørste billed-kunstnere; dem vi andre kun kan drømme om at møde: Pablo Picasso og Henri Matisse for eksempel. Hendes design er i dag nærmest legendarisk. Særligt for Georg Jensen har hun tegnet rigtig mange elegante ting med hendes umiskendelige, bløde streg.

Faktisk begyndte hun allerede at lave smykker som teenager og kom i øvrigt fra en familie, hvor alle var kreative; arkitekter, digtere eller billedhuggere. Så talentet for æstetik og formgivning kom ikke fra fremmede.

Tre mænd og fire børn nåede Vivianna at få, inden hun indgik i en spirituel sekt. Et hektisk liv med store passioner for både mænd, børn og karriere. Vivianna gjorde ikke noget halvt.

Hendes design og hendes smykker er repræsenteret i de permanente samlinger på nogle af verdens største museer, bla. Museum of Modern Art, Det svenske nationalmuseum, Louvre i Paris og Musée des beaux-arts de Montreal i Canada.

Se varer af Vivianna Torun Bülow-Hübe på Lauritz.com lige nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Smykker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s