Mulberry. God stil på engelsk maner

Tasken, clutchen, plaiden, bæltet med krokopræg har alle en ting til fælles: De er mærkede med et lille, stiliseret morbærtræ, der symboliserer det ærkeengelske livsstilsbrand Mulberry.

Mon ikke de fleste kvinder genkender mærket på linie med Louis Vuitton og Bottega Veneta? Og hånden på hjertet: hvilken kvinde drømmer ikke om at have et helt skab fyldt med smukke både nye og vintage tasker fra de rigtig gode mærker?

I dag er Mulberry hipt som aldrig før og man kan snart ikke se et klip med en skuespiller, musiker eller model uden de skødeløst svinger en over-size Mulberry taske over armen. Og det på trods af, at Mulberry faktisk har 40 års jubilæum i år. Og altså ikke ligefrem er nogen årsunge.

Historien bag mærket rummer klassiske racerbiler, læder, romantiske haver, stilikoner, irske klantern og så emmer den af engelsk landadel og dekadence.

Men først skal vi tilbage til starten af 1970erne til køkkenbordet i en lejlighed i London. Her boede Roger Saul, der designede tørklæder midt i middagsmaden. I 21års fødsesldagsgave fik han 500 pund af sine forældre. For de penge startede han Mulberry i et skur i deres baghave i idylliske Somerset. I første omgang tegnede og producerede han læderbælter, men fra 1975 fulgte kollektioner af ready-to-wear tøj som vindjakker og bomuldsbluser.

Så fulgte meter- og lædervarer, overvejende tasker og punge, som stadig er Mulberrys klart største marked. Da Mulberry i løbet af 1980erne åbnede flere og flere butikker rundt om i verden, følte kunderne sig så meget hjemme i butikkerne, at de forsøgte at købe al inventaret fra mahognireoler til prøverumsforhæng. Det blev startskuddet til en interiørafdeling.

I 2011 er Mulberry et verdensomspændende imperium, hvor alle butikkerne er indrettede af Roger Saul selv med inpsiration fra hans eget hjem, et typisk engelsk – og meget overdådigt- 1400tals landsted i Somerset.

I dag rummer Mulberry alt fra tasker, punge, ure, handsker, bælter, tøj og sko til sofaer, plaider, thestel og puffer. Alle kollektionerne er inpsirerede af den klassiske, adelige, engelske livsstil og de mange, mange traditioner, der knytter sig til veteranbilløb, jagt, lerdueskydning, væddeløb og fiskeri, som jo efter vores forudfattede mening er det eneste, den engelske adel fordriver tiden med. Også den arkitektoniske kuturarv og de militære traditioner danner forbilleder for kollektionerne. Bygninger, uniformer, redskaber, våben. I virkeligheden et ret maskulint verdensbillede, så det er egentligt vældigt interessant, hvorfor det overvejende er kvinder, der er forfaldne til kraftig kernelæder, krokopræg og klantern. Men det er det.

Se Mulberry tasker, accessories og andet på auktion lige nu og bliv fristet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Vintage. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s