Topdesignere i Dusseldorf og Hamborg

Lige nu er alle de store designere og møbelarkitekter samlet i Dusseldorf og Hamborg. De er der alle sammen: Florence Knoll, Eero Saarinen, Ray og Charles Eames, Le Corbusier, Tapio Wirkkala, Joe Colombo, Mies van der Rohe, Philippe Stark, Ilmari Tapiovaara, Alvar Aalto, Jasper Morrison, Ron Arad, Beltzig brødrene og mange, mange flere.

Lauritz.com Dusseldorf og Hamborg afholder årets store, moderne design- og møbelauktion med fokus på international møbelkunst. Vi er så vant til at kigge på design fra vores egen lille andedam, at vi har godt af at blive udfordret med nye former, nye materialer og nye navne.

Blandt de mange fornemme møbler er et særligt klenodie, nemlig spisestuen fra serien Floris af Beltzig brødrene. Det er den eneste kendte hele spisestue med både bord og stole, der nogensinde har været til salg på auktion. Formen på møblementet er ganske særpræget, meget organisk. Stole og bord er fremstillet af forstærket glasfiber og er formgivet tilbage i 1967. Sættet er et af 1960ernes ikoner.

Günther Beltzig f. 1941 er uddannet inden for industriel design i Wuppertal. Han arbejdede for Siemens’ designafdeling i Munchen, inden han blev selvstændig designer omkring 1970. Han var barn af Bauhaus stilen, men han drejede stilen i en –med egne ord- mere romantisk retning. Og materialerne var heller ikke typiske for Bauhaus-stilen, der arbejdede meget med stål, læder og beton. Günther Beltzig arbejder i glasfiber. Og så tegnede han i øvrigt en række fantasifulde børnemøbler, der kunne minde lidt om Verner Panton. Men de to herrer er jo også fra samme tidsperiode.

Det er værd at slå et smut forbi Dusseldorf og Hamborgs virtuelle showroom og blive klogere på internationale designklassikere.

Byd på internationale de designklassikere her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Møbler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s