Det særligt udsøgte. For konger og kunder

Der er mange mærker eller brands, der er lækre. Og så er der de særligt udsøgte. Louis Vuitton hører til den sidste kategori. Lige nu afholder Lauritz.com Herlev en specialauktion med tasker fra det franske luksusbrand. Og der knytter sig en særlig historie til det gamle mærke.

Louis Vuitton-historien tager faktisk sin begyndelse helt tilbage i 1837, hvor den kun 14 årige Vuitton tog til Paris for at stå i lære hos et kuffertfirma. Louis Vuitton var håndværksmæssigt utrolig dygtig, men han havde også en særlig udsøgt sans for kvalitet og store ambitioner om at åbne eget værksted. Vuitton ville producere tasker og kufferter i en kvalitet og en udformning, man aldrig havde set magen til før.

I 1854 åbnede Vuitton sit eget værksted og startede med at lave tasker og kufferter i et vandtæt og slidstærkt, imprægneret læder. For at gøre produkterne endnu mere slidstærke monterede Vuitton metalhjørner og kanter på sine designs.

Meget hurtigt blev Vuittons designs overklassens og kongehusenes foretrukne rejsekammerat. Blot 6 år efter åbningen startede Louis Vuitton et værksted i Asnières uden for Paris. Det var udelukkende for at imødekomme alle de specialordrer, der indløb fra overklassen. Det var faktisk kun fantasien, der satte grænser for, hvad det var muligt at producere. Skriveborde, feltsenge og biblioteker er blot et lille udvalg af det, der blev specialfremstillet.

Der produceres den dag i dag stadigvæk specialordrer på værkstedet i Asnières og fantasien er stadig stor, men det skal pengepungen også være –endog meget stor- og man skal være indstillet på, at ventetiden kan være meget lang.

I 1998 ansatte man designeren Marc Jacobs som kreativ direktør. Det blev starten på et nyt kapitel i Louis Vuittons historie. Marc Jacobs ansættelse banede vej ind på den internationale modescene og blev fra begyndelsen en kæmpesucces. Kunderne tog hans kreative design til sig, og det lykkedes at forene det traditionsbundne og kvalitetsbevidste firma med Marc Jacobs ekstravagante stil.

Louis Vuitton er ikke længere en familieejet virksomhed. Siden 1987 har Louis Vuitton været en del af luksuskoncernen LVMH, som ejes af franskmanden Bernard Arnault. Louis Vuittons tipoldebarn er dog stadig ansat i koncernen og er med til at sikre, at ånden er Vuittons og at kvaliteten er i top.

Se Louis Vuitton på auktion hos Lauritz.com.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Vintage. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s